MENU

Vijesti

Ne propustite najnovije vijesti o našoj kompaniji! Pratite nas na Facebooku i LinkedInu!

09.11.2016.

QSS ponovno dobitnik prestižnog Cisco partnerskog priznanja

Na Cisco Partner Summit-u 2016 koji se održavao od 1. do 3. novembra u San Francisco-u, QSS je nagrađen prestižnim „Internet of Things Partner of the Year“ priznanjem za EMEAR centralnu regiju. Ovo predstavlja drugo priznanje u nizu od strane Cisco-a, nakon što je u martu ove godine QSS prethodno nagrađen kao „Cloud Builder Partner of the Year“. U okviru svečanosti koju je Cisco priredio za odabrane partnere, direktoru QSS-a Isanu Selimoviću, priznanje je uručio Michael Ganser, direktor Cisco-a za Centralnu i Istočnu Europu.


(Foto: Isan Selimović, direktor QSS-a i Michael Ganser, direktor Cisco-a za Centralnu i Istočnu Europu)

„Ponosan sam na Cisco, kao i na uposlenike QSS-a, koji iz dana u dan ulažu trud i napore da bi podržali i ojačali naše dugogodišnje partnerstvo. Raduje me što je Cisco prepoznao QSS-ovo zalaganje za uspjeh naših partnera i klijenata, kao i kvalitet i širinu našeg portfolija, te to i potvrdio uručivši nam ovo prestižno priznanje.

Zajedno uz Cisco, kroz stalne inovacije i redovno uvođenje novih usluga i servisa, QSS nastoji da ostane na putu transformacije i kontinuiranog razvoja. Na ovaj način želimo da ostanemo dosljedni svojoj misiji, a to je da pomognemo našim klijentima da ovladaju posljednjim tehnologijama, te da ih implementiraju i prilagode svojim potrebama, i na taj način ostvare svoje poslovne ciljeve.

Oslanjajući se na posljednje Cisco tehnologije, QSS će nastojati da se i dalje zadrži na putu stalnog napretka, te da kroz inovativna tehnološka rješenja ostvari svoj doprinos Cisco-u kao i ostalim partnerima i klijentima u svojoj poslovnoj mreži“, izjavio je Isan Selimović.

Cisco Partner nagrade predstavljaju zahvalnicu i priznanje najuspješnijim partnerima u određenim tehnologijama. Tehnološko područje za koje je QSS dobio priznanje – „Internet of Things“ (IoT) trenutno predstavlja jednu od najaktuelnijih globalnih IT tema. U jednostavnom pojašnjenju, IoT predstavlja mrežu fizičkih objekata koji su uvezani, te kojima pristupamo putem Interneta. Prema istraživanju kompanije „Gartner“, do 2020. godine na planeti će biti uvezano i do 26 milijardi uređaja. Odatle potiče i predviđanje, da će u budućnosti, sve što se može povezati, biti i povezano sa Internetom.

Prateći svjetske trendove, u maju 2015. godine, QSS je u suradnji sa BH Telecomom predstavio prvu i jedinstvenu Internet of Things (IoT) platformu u regionu, odnosno četiri sistema na kojima kompanije zajednički rade: „Conneted Home“, „Connected Office“, „Smart Metering“ i „Solar-Meteo“.

Implementirajući jedan ili više od navedenih sistema, QSS-ovi klijenti iz svih industrija su u prilici da automatiziraju poslovne procese, kao i da povežu i prate svoje resurse i poslove sa bilo kojeg mjesta. Ovim putem klijenti dobivaju jedinstvenu mogućnost kreiranja inovativnih poslovnih modela, pomoću kojih mogu poboljšati svoju operativnu efikasnost, fleksibilnost i agilnost, te na taj način i brže ostvariti svoje ciljeve.

Za više informacija o QSS Internet of Things platformi kao i prednostima koje Vam ona nudi, kliknite ovdje.  

© 2016 QSS Sarajevo. Sva prava pridržana.